čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

PocketBook Aqua: čtěte klidně i pod vodou

Známý výrobce představil první voděodolnou a prachotěsnou čtečku elektronických knih na světě. Prodávat se bude od dubna za cenu kolem 4.000 Kč. 

 

AKTUALIZOVÁNO 5. 3. 2013, 10:35: máme potvrzeno, že čtečka má zabudován dotykový displej o čemž se tisková zpráva zmiňovala jen nezřetelně. Osvícení displeje LED diodami tu ale není. 

 

Čtečka s elektronickým inkoustem váží 170 gramů a má krytí podle standardu IP57, přičemž výrobce uvádí – bez udání doby – že vydrží ponoření až do metrové hloubky. A co víc (!), cituji: „Do nynějška jste se museli obávat, že písek nebo slaná voda vaši papírovou knihu nebo čtečku zničí. Tomu je teď konec.“

Zabudován je procesor s frekvencí 1 GHz, 256 MB paměti RAM, vestavěný flash disk s kapacitou 4 GB a Wi-Fi s možností stahovat knihy či využít například server Dropbox. 

Na snímku vpravo si pak při pozornějším pohledu můžete – pod nápisem PocketBook – všimnout promačkávacích tlačítek, takže se čtečka bude dát ovládat i s mokrými prsty či pod vodou. 

 

Poznámka redakce: Pokud by se odolnost proti slané vodě, což je obecný problém a standard IP57 o tom vůbec nehovoří, potvrdila, byl by to očividný průlom. Tím jsou ale i tlačítka pro ovládání čtečky, protože dotykový displej pod vodou, nebo když máte mokré prsty, nefunguje, což nejspíše už znáte.

Číst 6557 krát Naposledy změněno neděle, 04 květen 2014 20:01

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.