čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Ericsson LTE Broadcast: televize kdykoli a kdekoli

Síť čtvrté generace umožní nejen stabilní a rychlé mobilní připojení, ale také provoz televizních služeb, což mj. ovlivní i svět reklamy. 

foto: Ericsson

 

Loňské vydání zprávy Ericsson Mobility Report o které jsme psali zde (odkaz se otevírá do nového okna) předpovídá, že se mobilní datový provoz do konce roku 2019 zvýší desetinásobně. Hlavním motorem bude podle Ericssonu video obsah, včetně řešení typu TV Anywhere, tedy televizního vysílání dostupného kdekoliv, kde je mobilní signál.

Řešení LTE Broadcast v sobě kombinuje tři normy: eMBMS (Evolved Multimedia Broadcast Multicast Service), dekódování HEVC (High Efficiency Video Coding) a tzv. MPEG Dash. Jejich spolupráce zaručuje nejen kvalitně podávaný video obsah, ale také optimální využití frekvenčního spektra přičemž výrobce tvrdí, že – citujeme – „počet uživatelů, kteří v dané oblasti mohou obsah sledovat, je neomezený.“

Je zřejmé, že takovéto řešení bude ideální v hustě obývaných oblastech, při jednorázových sportovních akcích nebo v nákupních centrech. Navíc dovoluje vysílaný obsah operativně měnit tak, aby dokázal oslovit konkrétní cílovou skupinu. 

 

Číst 3691 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.