pátek 29 březen 2024
Text Size

Asus Transformer Book V: Computex svědkem 5v1

Na tchajwanském veletrhu Computex 2014, kde jsou už léta k vidění opravdové chuťovky, předvedla firma „notebooko-tableto-telefon“ s operačními systémy Android i Windows. A aby toho nebylo málo byl tu notebook s Ultra HD.  

Foto: Asus

Celkově vzato, jedno zařízení zastoupí pět dalších: 

  • může sloužit jako notebook s operačním systémem Android nebo Windows;
  • může být tabletem, opět s Androidem 4.4 nebo Windows 8.1;
  • může ale také sloužit jako chytrý telefon se systémem Androidem. 

Zabudován je LCD IPS displej s úhlopříčkou 12,5ʺ, tedy 31,8 cm, a rozlišením HD Ready (tedy něco jako 1 366 x 720 bodů), který po vytažení slouží jako tablet. Displej je tudíž dotykový, s podporou gest jak u Androidu, tak ve Windows. 

Do těla tabletu je pak vložen telefon s úhlopříčkou IPS displeje 12,7 cm (5ʺ), který pohání čtyřjádrový procesor Intel Atom a nechybí ani podpora nejrychlejších dat současnosti, LTE (odkaz se otevírá do nového okna). Jeho rozměry jsou 73 x 148 x 11 mm, hmotnost 140 g, rozměry notebooku, jako takového, oznámeny nebyly.

Transformer Book V přijde na trh s diskem o velikosti až 1 TB, součástí je také až 128GB SSD flash disk. Vše doplňuje hlavní akumulátor o kapacitě 2 500 mAh, se kterým „véčko“ vydrží přibližně deset hodin (Wi-Fi zapnuta, práce s internetem). 

Kdy bude Transformer Book V a další, níže zmiňované výrobky uveden, není známo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mezi další představené výrobky patří Transformer Book T300 Chi, což je notebook s odnímatelným displejem s úhlopříčkou 32 cm (12,5ʺ) a hloubkou pouhopouhých 7 mm.

 

 

Uveden byl i nový Zenbook NX500, který je Asusem označován jako „výkonný luxusní notebook s rozlišením displeje 4K“, tedy nějakých 3 840 x 2 160 bodů (Ultra HD).

 

 

 

Číst 5098 krát Naposledy změněno úterý, 03 červen 2014 03:54

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.