pátek 29 březen 2024
Text Size

Samsung Blu-ray: v některých přehrávačích už i Ultra HD

Novinky se chlubí nejen podporou externího USB disku a nejrůznějších formátů, ale především tím, že umí na výstupu z Full HD disku udělat video v Ultra HD nebo-li 4K.  

Foto: Samsung

 

 

Co je to Ultra HD se dozvíte zde (odkaz se otevírá do nového okna).

 

Nové Blu-ray (BD) přehrávače tak vylepšují standardní rozlišení BD disků a převádějí ho na rozlišení UHD, tedy na nějakých 3 840 x 2 160 bodů. Není ale jasné, zda totéž zvládnou i pro DVD či multimédia promítaná přes rozhraní USB.

Převod najdete ve dvou modelech: BD-H6500 (4.290 Kč, foto níže) s chytrými funkcemi a bezdrátovým připojením k internetu přes Wi-Fi a „high-endovém“ BD-H8900 (9.990 Kč, foto nahoře), který už má zabudován interní pevný disk s kapacitou 1 TB a televizní tunery pro DVB-T/DVB-C. Poslouží tak i pro nahrávání. 

Oba pak mají zabudovánu výsuvnou mechaniku, zvládnou přehrát i 3D fotografie a mj. si poradí i se zvukem v dts, resp. dts HD. Liší se – vedle výše uvedeného – i šířkou, takže zatímco BD-H8900 má standardních 430 mm jako tradiční věžové komponenty, nižší model je jen na 360mm. 

 

 

Samsung BD-H6500 s konverzí do 4K přijde na 4.290 Kč.

 

 

 

 

 

Číst 4539 krát Naposledy změněno pátek, 16 leden 2015 04:43

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.