pátek 19 duben 2024
Text Size

Acer B326HK: UHD monitor nebo také nejmenší 4K televizor

V 32 palcích, tedy 81 centimetrech, tu máme IPS obrazovku s rozlišením 3 840 x 2 160 bodů splňující nejnovější eko standardy. Můžete ji použít s počítačem, konzolí, nebo na ni třeba napojit televizní tuner.  

Foto: Acer

 

Novinka řady B6 Specialty přijde na 24.990 Kč a její IPS panel poskytuje stálé barvy i jas a také velmi široké pohledové úhly až 178°. Výrobce rovněž mluví o – citujeme – „vynikající odolnosti proti dotykům, kdy v případě dotknutí se obrazovky nedochází k vlnění obrazu“. Vestavěna byla i technologie pro reprodukci 100 % barevného prostoru, nezávislé nastavení barev dovolující jejich přesné vyladění a volitelně můžete mít i funkci „Delta<2“ zaručující kalibraci přímo z továrny. Nechybí ale ani LED podsvícení s lokálním zhášením. 

 

O levnějším monitoru Acer BH326HUL rozlišení 2 560 x 1 440 bodů píšeme zde (nové okno).

 

Konstrukce monitoru dovoluje úpravu výšky obrazovky v rozmezí 150 mm, její náklon o 25° směrem nahoru a o 5° směrem dolů, což je dobře vidět na snímku nahoře, a také její natočení (60° doleva či doprava). 

Zajímavými funkcemi jsou dobíjení např. mobilu při monitoru v pohotovostním režimu a také možnost připojit dvě zařízení a zobrazit dvě nezávislé obrazovky v rámci jedné. K tomu poslouží celá řada rozhraní: DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI, 4x USB 3.0 a tzv. Dual-link DVI.

 

 

 

 

Číst 6343 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.