pátek 29 březen 2024
Text Size

LG na CES 2015 představí nové obrazovky, 4K televizory a vylepšený zvuk

Na veletrhu International CES 2015, který se v Las Vegas letos koná 6.-9. ledna bude k vidění zcela přepracovaná LCD IPS obrazovka, WebOS 2.0 a také 4K televizory se zvukem od Harman/Kardon. AKTUALIZOVÁNO   

Foto: LG

 AKTUALIZOVÁNO, 2. 1. 2015., 17:10 h: připojeny fotografie nových 4K televizorů

 

ČTĚTE TAKÉ: CES 2015 - bezpilotni drony (nové okno).

 

Známý mezinárodní veletrh začíná za pár dní a LG na něm bude figurovat i jako „4K Ultra HD partner“. Do Vegas přiveze novou technologii Wide Color LED využívající LCD obrazovku s LED podsvícením postavenou na novém fosforovém základě, který by měl podle výrobce obrazu dodat větší živost a barevnou hloubku. 

Nová je i technologie Quantum Dot s podporou prý až o 30 % vyšší barevné škály a vše je pak součástí obrazovky typu LCD IPS s opět značnými pohledovými úhly a mj. i vysokou barevnou stálostí. 

Vylepšen byl i převod nízkého rozlišení na Ultra HD a zavedena podpora snímkové frekvence 30p a 60p i z externích zařízení.

Pět nových Ultra HD televizorů je navíc vybaveno multikanálovým ozvučením vytvořeným ve spolupráci se společností Harman/Kardon a očekávat prý můžeme i zcela novou high-endovou řadu UF9500 se speciálním stojanem Auditorium à la zvuková lišta.

Představena bude rovněž nová verze operačního systému WebOS 2.0, která má mít výrazně kratší dobu startu (až o 60 %).

 

Fotografie nově uvedených Ultra HD televizorů na veletrhu CES 2015

 

 

Číst 4112 krát Naposledy změněno středa, 06 leden 2016 05:26

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.