středa 24 duben 2024
Text Size

PocketBook Basic Touch: tenčí, citlivější a odolnější

Ukrajinská společnost PocketBook začíná prodávat velmi tenkou čtečku elektronických knih s multidotykovým ovládáním nové generace oznámenou v září.

 

Je postavena na displeji s elektronickým inkoustem s technologií E-Ink Pearl Film Touch, který používá tenoulinkou plastovou vrstvu (0,2 mm) nanesenou na obrazovku. Ta výrazně zlepšuje optické vlastnosti, nabízí vyšší citlivost a vyšší odolnost při současném snížení tloušťky čtečky.

Basic Touch (2.499 Kč) má 4 GB vnitřního prostoru, mechaniku karty micro SD (až 32 GB) a 15centimetrový (6ʺ) displej s rozlišením 800 x 600 bodů a 16odstíny šedi. Nechybí Wi-Fi, procesor s 1 GHz, akumulátor pro až měsíc čtení a kompatibilita mj. pro formáty EPUB DRM, EPUB, PDF DRM, PDF, DOC, DOCX, PRC (Mobi). 

Vše pohání operační systém Linux 2.6, hmotnost je pouhých 175 gramů.

 

 

Číst 6464 krát Naposledy změněno neděle, 04 květen 2014 19:59

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.