pátek 19 duben 2024
Text Size

Google Android Pay pro MasterCard

Zatím jen v USA bude – pro držitele debetních, kreditních, firemních či předplacených karet – k dispozici zcela nový systém mobilní platby. A prý bezpečnější! 

Foto: autor a MasterCard

 

Novinka nabízí držitelům karet MasterCard nejen více možností, jak platit, ale platby přes Android by měly mít stejnou úroveň bezpečnosti, jako jakákoliv jiná transakce. Navíc je – opět podle Googlu – spotřebitelům poskytnuta další zcela nová úroveň ochrany, protože Android Pay nesdílí číslo karty s obchodníkem.

Platby tohoto systému budou dostupné od verze 4.4 operačního systému Android v průběhu nadcházejících měsíců, a to zatím pouze v USA a ve vybraných obchodech, restauracích, samoobsluhách, u přepravců nebo na čerpacích stanicích. Informace zákazník dostanete po stažení aplikace MasterCard Nearby nebo na webové stránce společnosti.

Podle aktuální zprávy U. S. Federal Reserve někdy mobilním telefonem zaplatilo 39 % Američanů. Společnost MasterCard zde zavedla bezkontaktní platby před deseti lety a v roce 2013 dala k dispozici digitální mobilní platformu. Vedle zavádění Android Pay nabízí i platby v systému Apple Pay.

Číst 4337 krát Naposledy změněno neděle, 31 květen 2015 05:09

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.