pátek 29 březen 2024
Text Size

Sony Playstation VR rozšíří svět Playstation 4

A máme tu oficiální název nového produktu pro systém virtuální reality (VR) společnosti Sony Computer Entertainment. „Playstation VR“ má prý hráčům přinést podstatně více zážitků a pocit „dokonalé“ reality. 

Grafika: archiv

 

První informace byly zveřejněny už v březnu 2014 a realizace na sebe nechala dosti dlouho čekat.

Playstation VR představuje systém virtuální reality napojený na herní konzolu a kameru PlayStation Camera. V okamžiku, kdy si hráč nasadí náhlavní soupravu a například pootočí hlavou, pohne se s ním – v reálném čase – i obraz virtuálního světa. Zároveň se v reálném čase změní i zvuky, a to v závislosti na poloze hlavy v rámci 360stupňového virtuálního prostoru.

Co se týče herních titulů speciálně určených pro Sony VR, ty první budou představeny na výstavě Tokyo Game Show 2015, která se uskuteční od 17. do 20. září.

Základem Playstation VR je OLED displej o úhlopříčce 14,5 cm (5,7") a rozlišení Full HD.

Další informace na oficiálních stránkách zde (externí odkaz, čeština).

Číst 4272 krát Naposledy změněno pondělí, 21 září 2015 16:31

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.