čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Ericsson ConsumerLab: sdílení informací je plné paradoxů!

Poslední studie s názvem „Sdílení informací“ poukazuje na vzestup vlivu spotřebitele a také na to, že jeden ze dvou uživatelů mobilu vidí ochranu osobních informací jako stěžejní téma pro politickou agendu. 

Foto: Sony

„Paradoxní je, že ačkoliv vyžadujeme, aby každý, kdo se o nás na internetu zmiňuje, měl naše svolení, sami tuto možnost ostatním nedáváme“, říká se ve zprávě. Navíc 20 % uživatelů chytrých mobilů přiznává, že pravidelně sdílí fotografie nebo video někoho, koho vůbec nezná.

Přes 70 % pravidelně sdílí osobní fotografie, 69 % uživatelů chytrých telefonů si prohlíží a sdílí mnohem více osobního obsahu než před dvěma lety a 53 % se domnívá, že mají kontrolu nad informacemi, které sdílí.

Zajímavé je i to, že 37 % dotazovaných věří, že on-line sdílení informací o korupčním jednání určité organizace má mnohem větší vliv než její nahlášení na policii.
Nejnovější studie Ericsson ConsumerLab vychází z průzkumu probíhajícího mezi 5.000 uživateli chytrých telefonů ve věku mezi 15 a 69 lety z celého světa.

 

Číst 3767 krát Naposledy změněno středa, 23 září 2015 12:47

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.