Vytisknout tuto stránku

Bowers & Wilkins 800 Diamond – další generace legendární řady

První generace těchto reprosystémů byla uvedena v roce 1979. Ta nová, na rozdíl od ní, využívá dvojnásobku reproduktorů, což ostatně také dělaly už ty poslední. Foto: B&W

Na úvodním snímku vidíte postupný vývoj reprosystémů Bowers & Wilkins série 800, níže jsou pak detaily a také odkaz na přehledné video s historií. Jde o tzv. podlahové repro, které jsou ke koupi v řadě provedení a pro doplnění je můžete obohatit o centrální reprosoustavu i speciální subwoofer. Jde ovšem už o třípásmový reprosystém jako takový.

Podívejte se na video s historií B&W série 800… (externí odkaz, nové okno)

Bowers & Wilkins na svém blogu oznámila, že u nové generace byl například přepracován výškový reproduktor (a jeho hliníková „kupole“), umístěný zcela nahoře, tzv. Tweeter-on-Top. Jeho trubice je nyní delší (blíží se 30 cm), což má být výhodou pro rezonanční frekvenci. Vrchní část reprosystému tak nyní může, cituji, „…dýchat snadněji než dříve“.

Úpravy byly provedeny i na skříni, jako takové, části se středovým reproduktorem a rovněž byl přidán materiál tlumící nežádoucí rezonanci. Přepracován byl i základ spočívající na podlaze kam byly přidány další ocelové vložky a hroty jsou nyní masivnější.

U konkrétního modelu B&W 803 D4, který vidíte na snímku níže, je udáván frekvenční rozsah 16 Hz až 35 kHz a citlivost 90 dB s tím, že doporučený zesilovač by měl mít 50 až 500 W, 8Ω. Rozměry těchto reprosoustav jsou 357 x 1.165 x 511 mm (švh), hmotnost 62,2 kg

Model B&W 803 D4 představuje třícestnou reprosoustavu osazenou výškovým reproduktorem o průměru 25 mm, středovým o průměru 130 mm a dvěma basovými reproduktory o průměru 180 mm.

 

Jak vidíte, existuje i verze se středovým reproduktorem v těle reprosystému (B&W 804 DD4).

 

Číst 1415 krát Naposledy změněno čtvrtek, 02 září 2021 11:05