Vytisknout tuto stránku

První oficiální upoutávka na seriál House of the Dragon (a jeho český název) je tady

UVNITŘ ODKAZ NA VIDEO: Pokračování, či spíše „pokračování“ (vše se vrací na úplný začátek) skoro vždy skvělé Hry o trůny (až samozřejmě na poslední řadu…) se blíží a stanice HBO zveřejnila první oficiální upoutávku. Foto: archiv autora

Zveřejnila i český název, který je poněkud nemastný a neslaný. V tiskové zprávě se hovoří o seriálu „Hra o trůny rod draka“ a asi uznáte, že to invencí příliš neoplývá (neznělo by lépe: „Dům draka“?).

ČTĚTE TAKÉ:

První ukázky spatřily světlo světa u příležitosti dnešního slavnostního spuštění očekávané služby HBO Max pro část evropského trhu (v Česku a na Slovensku si ještě počkáme… – viz odkaz výše). Seriál, jehož děj se odehrává 200 let před událostmi Hry o trůny, vychází z knihy George R. R. Martina, Oheň a krev a vypráví dějiny rodu Targaryenů a jeho příchodu do Západozemí. Targaryenové totiž jako jediní z dračích pánů unikli Zkáze Valyrie a usídlili se na Dračím kameni odkud postupně začali dobývat Západozemí.

Upoutávka odhalila první oficiální záběry ze seriálu (k přehrání zde, externí odkaz, nové okno, angličtina) v nichž se kromě již dříve oznámených představitelů objeví další nové tváře.

Seriál Hra o trůny Rod draka, na motivy knihy George R. R. Martina, Oheň a krev

  • Spolutvůrce a producent: George R.R. Martin;
  • Spoluautor seriálu, producent, scénárista: Ryan Condal.
  • Poznámka: Oheň a krev je úvodní svazek dvoudílných dějin rodu Targaryenů.

 

Číst 1469 krát Naposledy změněno úterý, 05 říjen 2021 15:33