Vytisknout tuto stránku

CES 2022 a TCL: obří virtuální obrazovka a další mobilní výrobky

AKTUALIZOVÁNO: Celá řada novinek z nichž ty níže uvedené mají být ke koupi i na našem trhu, zahrnuje brýle s AR, tablety a třeba i speciální displej na čtení a psaní poznámek šetrný k očím. Foto: TCL

AKTUALIZOVÁNO, 16:10 hod.: Globální virtuální tisková konference TCL se nesla v duchu hesla Inspire Greatness o čemž promluvila i šéfová TCL Electronics, Juan Du (viz foto níže). Ta také poukázala na tři klíčové segmenty TCL z nichž jeden představuje spotřební elektronika tak, jak ji známe a je pro nás nejdůležitější. Následovala zajímavá, byť hodně krátká ukázka druhé generace brýlí pro vytvoření virtuální obrazovky, TCL NXTwear Air, představen byl. mj. nový router (směrovač) pro domácnost s Wi-Fi 6 (co je to), o televizorech prakticky nic, takže musíme vyčkat. Zveřejněno bylo pouze to, že bude uvedena řada s podsvícením Mini LED s více než tisícem lokálně stmívatelných zón a  s frekvencí 144 Hz (zaměření na hráče).

 

Čínský výrobce oznámil uvedení řady produktů z nichž většina má mít překvapivě rychlý nástup na trh a některé mohou vybrané trhy očekávat dokonce ještě tento měsíc.

ČTĚTE TAKÉ:

Stručně řečeno to vypadá následovně, novinky v televizorech  dorazí zjevně později…:

  • TCL 30 5G, TCL 30XE 5G a TCL 30 V 5G – trojice mobilů s displeji AMOLED bude ještě v lednu uvedena v USA a později také v Evropě. Má mít celodenní (a celonoční výdrž baterie) a několik dalších modelů, které mají být představeny v únoru 2022.

 

  • TCL NXTpaper 10s – displej primárně navržený k ochraně zraku redukuje modré světlo o 50 % (certifikace TÜV) a má vysoké pohledové úhly ze všech stran. Doplněn je tužkou, aplikacemi pro psaní poznámek a akumulátorem s kapacitou 8.000 mAh. Uveden bude nejprve v Číně a následně i v Evropě, a to nejspíše ještě tuto zimu.

 

  • TCL NXTwear Air – druhá generace brýlí pro vytvoření virtuální obrazovky (úhlopříčka 358 cm, sledovaná ze vzdálenosti 4 m) je o třetinu lehčí (75 g) a má se i pohodlněji nosit. Obraz je vytvářen dvěma displeji OLED s rozlišením Full HD.
  • TCL TAB 10L a TCL TAB 10s 5G – tablety určené na práci  a zábavu mají úhlopříčku displeje 10,1" (26 cm) a rozlišení HD. Vedle nich bude ke koupi (nikoli asi u nás) i výrazně menší Tab 8 4G.
  • TCL TKEE Max – celkem tři modely, včetně verze Mini a Mid, určené speciálně dětem a také tak navržené. Základem je speciální a prý i intuitivní uživatelské rozhraní a robustní návrh. Tablety doplňuje pero a příslušné aplikace. Ke koupi někdy v prvním čtvrtletí roku.

 

Číst 1487 krát Naposledy změněno středa, 13 duben 2022 05:02