Vytisknout tuto stránku

IFA 2022: Osvětlení Philips Hue s novým šmrncem

Společnost Signify si pro letošní veletrh připravila nové osvětlení nejenom pro domácnosti, ale také pro hráče, resp. jejich monitory. Nejzajímavější však jsou nové tvary a elegantní vnitřky žárovek a lamp. Foto: Signify

Signify, vyrábějící osvětlení pod značkou Philips, nabízí osvětlení ve čtyřech základních kategoriích: žárovky, světelné pásky, světla (zapuštěná, bodová, stolní lampy, atd.) a tzv. základní sady, tedy určité balíčky. Vybrat si nějaký výrobek ale může i přes šikovného průvodce na stránce philips-hue.com, který pracuje i v češtině.

Osvětlení Philips hue je ovladatelné přes aplikaci v mobilu a tudíž napojitelné na váš domácí Wi-Fi směrovač, router. Srdcem systému je tzv. Philips Hue Bridge, tedy můstek, který obstará předěl mezi například žárovkou s Wi-Fi a routerem. Signify uvádí, že k jednomu Hue Bridge můžete připojit až 50 zařízení.

ČTĚTE TAKÉ:

Bohužel tisková zpráva stále ještě nedorazila, takže vybírám to, co bylo vidět na přednášce a přikládám pár odchycených snímků. Tím nejzajímavějším byly nepochybně zcela průhledné obrovské žárovky/lampy tří základních tvarů a zmiňované osvětlení, světelné pásky, pro hráče, ale v podstatě asi pro jakýkoli monitor.

Představeno bylo rovněž propojení s aplikací Samsung SmartThings a ovládání Philips hue asi bude jeho součástí.

 

Číst 1100 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 02:01