Vytisknout tuto stránku

Fast Day 2022: obří jednodenní prezentace jako vystřižená z dob vysokých marží

AKTUALIZOVÁNO: Společnost Fast založená v roce 1992 a podnikající v oblasti velkoobchodního prodeje a servisu včera uspořádala, pro své prodejce, každoroční novinkové představení výrobků a značek. Tentokráte bylo přímo olbřímí a na pražském výstavišti, a to tuhle firmu pamatuji ještě v malých skladových prostorách na pražské Koněvově. Dámy a pánové z Fastu… klobouk dolů! Foto: autor

 

AKTUALIZOVÁNO, 14. 10. 2022: Obří Fast Day 2022: nové televizory (externí odkaz, Televizní web)

 

Podle webových stránek firmy, distribuuje Fast téměř 70 značek, přičemž pro 21 z nich je přímým a výhradním dovozcem pro Česko a Slovensko. A nejde pouze o elektroniku, jako takovou, ale spíše o spotřební elektroniku v tom nejširším slova smyslu zahrnující mj. televizory, pračky, tedy tzv. velkou bílou, hudební nástroje, telekomunikační techniku a také techniku kancelářskou, hodinářské zboží, malé domácí spotřebiče nebo třeba elektrické koloběžky, které vidíte níže a na kterých se v hale i jezdilo. Ostatně plocha pěti tisíc metrů čtverečních není právě malá! À propos na úvodním snímku je v pozadí i moje oblíbená Remoska, která zachraňuje mou malinkatou kuchyň!

ČTĚTE TAKÉ:

Na digirevue se budu věnovat bílé technice, tedy zejména domácím spotřebičům. Článek o představených televizorech a výhledech na další minimálně půl rok (mj. Sencor a LG WebOS a Sencor a Hisense Vidaa) najdete v pondělí na Televizním webu.

U špičkové značky Catler (mohu si to dovolit říct, mám kávovar, testoval jsem „čajovar“ a kamarád má mj. taktéž skvělý kontaktní gril) byly k vidění především drobné domácí spotřebiče. Některé zmiňované zboží se totiž už před časem přesunulo pod značku Sage, která mi ovšem nic neříká. Na druhou stranu se u ní podávaly skvělé „čufty“ (něco à la…) ze stařeného hovězího připravené na kontaktním grilu a i to je cesta do srdce zákazníka, potažmo v tomto případě prodejce. (Čistě mezi námi… hýčkali je jako v dobách vysokých marží!)

 

Uprostřed konvice Philco PHWK 1740 (1.490 Kč), vpravo PHWK 2050 (1.790 Kč), v průhledném stylu opět s nastavením teploty, což je naprostá nutnost nejen pro milovníka zeleného čaje (navíc se na ni skvěle kouká…). Na snímku vidíte i novou celonerezovou klasiku s osvětleným vypínačem v podobě PHWK 1780 (890 Kč) s ochranou proti přehřátí při zapnutí bez vody. Mimochodem nejvíce požárů v domácnosti způsobují…

 

Philco to s vinotékami na Fast Day roztáčelo ve velkém stylu (podávalo se lehké kabinetní moselské z roku 2020) a jak vidíte ze snímku, vinoték tu nebylo právě málo. Hodně zajímavá je ale i horkovzdušná mikrovlnná trouba s grilem Philco PMD 284 X (4.490 Kč) vybavená dokonce parním čistěním a udržováním teploty nádobí! Mimochodem v pohotovostním režimu má mít nulový odběr…

 

Elektrická koloběžka Sencor, například Scooter Two (11.490 Kč), má odpružené zadní kolo, rychlost až 25 km/hod. a dojezd 45 km. Velmi důležitým parametrem je rovněž maximální zátěž, která zde může dosahovat až 120 kg. Pro ženy a dívky je ale spíše určena, co do vlastní hmotnosti lehčí, Scooter One (7.490 Kč) s nižším výkonem a kratším dojezdem. Rozdíl v hmotnosti dělá skoro 4 kg, a to je při přenášení hodně znát!

 

Jak vidíte při pohledu na vnitřek výstavní haly pražské PVA (zde Sodastream a LG), prostor byl skutečně pojatý velkoryse! Ostatně plocha se proti drtivé většině minulých roků více než zdvojnásobila a nyní se prezentovalo na asi 5.000 metrech čtverečních. Tady se také diskutovalo, naslouchalo zprávám o novinkám a jedlo často parádní jídlo. Výborná akce s lidmi, kteří vědí, co hovoří a na tohle v krámě – nebo na „netu“ – moc často nenarazíte.

 

Číst 1063 krát Naposledy změněno pátek, 14 říjen 2022 11:21