Vytisknout tuto stránku

CES 2023: Sony vyrobilo stánek z papírového kompozitu a předvedlo auto s Hondou

Firma to pojala hodně svébytně, tleskám a lituji, že tam letos nejsem. Společnost totiž oznámila, že, cituji, „…některé panely stánku vyrobeny z materiálu ´Original Blended Material´, vlastního papírového kompozitu“. Foto: Sony

„Original Blended Material“ má být ekologický papírový materiál vyrobený z bambusu, cukrové třtiny a recyklovaného papíru, jehož původ je prý přesně dán. Sony hodlá také, ke stavbě stánků, snížit množství odpadních materiálů například opětovným používáním některých jeho částí a využíváním materiálů z půjčoven.

Rozhodně tleskám, pochopitelně všeho s mírou, protože třeba převážet stánek z jednoho konce světa na druhý smysl zcela postrádá.

K TÉMATU: Začal veletrh CES 2023. Uvidíte třeba „magickou tužku“ na obočí s virtuální realitou

A co zajímavého má být u Sony v Las Vegas k vidění?

 

  • Sony Honda Mobility (SHM): nové prototypy vozidel této nové společnosti a také nové jméno vozidel – „Afeela“ odvozené od slov „cítit“, „pociťovat“, apod.
  • PlayStation 5: představena byla náhlavní souprava PS VR2 pro virtuální realitu. Nové funkce byly realizovány prostřednictvím technologie PS VR2 Sense a má jít o zpětnou vazbu soupravy, sledování očí, zvuk ve 3D, tzv. adaptivní spouště a hmatovou zpětnou vazbu ovladače. Na vyzkoušení mají být připraveny některé hry, stejně jako příslušenství.

 

  • Sony Spatial Reality Display: nový prototyp displeje s obrazovkou o úhlopříčce 69 cm (27") reprodukující reálný svět pomocí prostorových obrazů, tedy „3D“, ve virtuální (VR) a rozšířené realitě (AR). Jít může o lékařské snímky, návrhy výrobků, budovy, atd., atd.

 

  • Řešení pro produkci obrazu, včetně digitálních filmových kamer, jako jsou Venice 2 a „bez-zrcadlovky“ řady Alpha. Dále tu má být k vidění profesionální dron Airpeak, mobily Xperia a výrobky pro produkci zvukového obsahu – mikrofony a sluchátka určené jak pro individuální tvůrce, tak pro profesionály.
  • Rozšiřování virtuálního a fyzického potenciálu (foto níže): ve spolupráci s fotbalovým klubem Manchester City probíhá testování konceptu, jehož cílem je vytvoření nové generace on-line fanoušků a jejich zapojení v rámci zmiňované kombinace prostředí. Ze stánku v Las Vegas se tak virtuálně ocitnete na domovském stadionu Manchesteru City.

  • Exponát „Portable Volumetric Capture“ představuje prototyp systému, který dokáže zachytit a distribuovat animované 3D rekonstrukce osob, objektů a prostor. Systém prý vyžaduje pouze sedm snímacích senzorů a na stánku je, prostřednictvím tabletů a displejů Sony Spatial Reality, k vidění 360stupňový pohled na hráče Manchester City a diváky na stadionu.

 

Číst 731 krát Naposledy změněno pátek, 06 leden 2023 15:33