Vytisknout tuto stránku

LG nabídne svůj operační systém WebOS dalším výrobcům televizorů

„Jihokorejská značka věří, že tento krok nejen, že nastartuje nový trend pro výrobce televizorů a dodavatele obsahu, zároveň se díky němu ještě víc posílí celosvětový význam značky na poli domácí zábavy.“ Foto: LGE

Tolik citace. V zaslané tiskové zprávě se dále uvádí, že LG Electronics se na implementaci webOS domluvila s už více než dvaceti výrobci k čemuž zaslala i příslušnou grafiku, kterou vidíte níže. Na seznamu jsou značky jako RCA, Ayonz či Konka. Platforma webOS je rovněž podporována technologickými partnery jako Realtek, Gracenote, CEVA či Universal Electronics.

ČTĚTE TAKÉ: LG přepracovalo operační systém webOS pro své televizory, včetně domovské obrazovky

Platforma webOS byla poprvé nasazena v roce 2014 a doprovází ji celá řada aplikací, včetně těch pro české a slovenské lokální prostředí. Pracuje i s hlasovým ovládáním a vyhledáváním (částečně i v češtině) a je k dispozici na „chytrých“ televizorech LG. Na nedávném veletrhu CES 2021 společnost uvedla webOS verze 6.0 a nový dálkový ovladač Magic Remote. Ve zprávě na odkazu výše mimo jiné zjistíte, že má nyní zcela přepracované uživatelské prostředí.

 

Číst 1440 krát Naposledy změněno čtvrtek, 25 únor 2021 12:35