Vytisknout tuto stránku

Přicházejí nové, plně bezdrátové „pecky“ od uší Philips Fidelio T1

Značku Fidelio si TP Vision pěstuje a bylo to znát například u testu Philips Fidelio X3. Nyní řadu doplňují sluchátka typu True Wireless, tzn. i s bezdrátovým spojením mezi sebou. Foto: TP Vision

Nové „pecky“ Philips Fidelio T1 mají vynikat použitým materiálem (kartáčovaný kov, kůže Muirhead), zpracováním a také, to prý zejména, budou vhodné pro dlouhodobé nošení (v ceně 6 silikonových a 3 pěnové kryty do uší). Zvuk tisková zpráva charakterizuje jako „teplý, přirozené středy, hluboké, ale přesné basy a celkový zážitek z poslechu je bohatý na detaily“.

Konstrukce sluchátek je dvoucestná, s měničem o průměru 10 mm a šesti mikrofony (tři v každém sluchátku) z nichž dva jsou určeny pro potlačení okolního hluku, třetí pro telefonní hovory.

ČTĚTE TAKÉ: TP Vision Live 2021 - více o technologiích, oznámeny dvě nové řady televizorů OLED

Akumulátoru má postačit na 9 hodin přehrávání s aktivovanou funkcí ANC (potlačení hluku, více zde) a dalších 25 hodin přehrávání máte díky nabíjecímu pouzdru. Bez zapnutého ANC má jít o 13 plus 35 hodin. Plné nabití sluchátek za dvě hodiny, 15 minut nabíjení má postačit na jednu hodinu.

 

ČTĚTE TAKÉ: Dodatečné informace k novým řadám televizorů v samostatném článku

Komunikace probíhá přes Bluetooth 5.2, využít jde i kodek LDAC a aplikace Philips Headphones dovoluje jednak jemné doladění zvuku a jednak přístup k přednastaveným režimům. Infračervený snímač detekuje, kdy jsou sluchátka v uchu a může pozastavit přehrávání, pokud je jedno z nich vyjmuto. Přepínač režimů ale umožňuje nastavit použití i pouze jednoho sluchátka v mono režimu.

Philips Fidelio T1 (cena zatím neznámá) jsou rovněž odolné proti stříkající vodě, krytí je IPX4.

 

Číst 1398 krát Naposledy změněno čtvrtek, 02 září 2021 07:34