Vytisknout tuto stránku

Jaké jsou u nás nejoblíbenější aplikace na Philips Android TV

Společnost TV Vision, výrobce televizorů se značkou Philips, poskytla vlastní anonymní data o využívání aplikací dostupných v České republice. Foto: autor

Podle zaslané tiskové zprávy se v domácnostech výrazně zvýšil podíl tzv. chytrých televizorů (Smart TV) a za poslední čtyři roky se přibližně ztrojnásobil. Televizor s připojením k internetu s možností využívání nejrůznějších aplikací má mít v současnosti u nás více než třetina domácností a přibývá také předplatitelů nejrůznějších streamovacích služeb na čemž se podepisuje i pokračující pandemie.

Zatímco na jaře roku 2019 si nějakou placenou internetovou televizní službu kupovalo asi 3 % Čechů, dnes je to již více než 10 %. Navíc alespoň jednou měsíčně nějakou aplikaci v televizoru s Android TV použije, podle zmiňované firemní statistiky založené na anonymních datech chování uživatelů Philips TV, více než 93 % domácností.

ČTĚTE TAKÉ: Oficiální přehled domácích aplikací pro nejrůznější televizory z roku 2021

Průzkum společnosti Philips TV & Sound (TP Vision) na prvním místě ukazuje, s výrazným náskokem, YouTube a Netflix, na třetí příčce se umístila streamovací služba RakutenTV, následovaná HBO GO, Voyo.cz a Amazon Prime Video. Teprve za nimi vidíme Filmbox Live, Kodi, Spotify, SledovaniTV a Skylink Live TV CZ.

 

Číst 1084 krát