Vytisknout tuto stránku

Sony WH-1000XM5: „udržitelné“ materiály, zajímavé technologie

Klasická sluchátka s potlačením okolního hluku (ANC) mají, cituji, „přepsat pravidla“. Má jít především o vyspělé automaticky fungující potlačení okolního hluku v závislosti na prostředí ve kterém se nacházíte a extra zpracování a materiály. Foto: Sony

Sluchátka přes uši (10.599 Kč) v černé nebo platinově stříbrné mají nabídnout možnost celodenního poslechu a mají náušníky vyvedené v novém typu měkké kůže. Zabudováno je osm mikrofonů a reproduktorky o průměru 30 mm s lehkou a tuhou ozvučnicí využívají kompozitní materiál z uhlíkových vláken. Využito je Bluetooth (párování s až dvěma zařízeními najednou) a kodek LDAC, dále technologie vylepšení zvuku DSEE Extreme pro zkvalitnění audio souborů v reálném čase a je tu i certifikace 360 Reality Audio.

K TÉMATU: Test skutečně bezdrátových sluchátek Philips Fidelio T1

Sluchátka jsou vybavena méně obvyklými funkcemi, jako porovnání údajů o akustickém tlaku s pokyny Světové zdravotnické organizace (WHO) a následným případným upozorněním (nutná aplikace Sony Headphones Connect), nebo možností udělat krátkou pauzu v přehrávání a pustit k vám okolní zvuk. Sluchátka také automaticky přeruší přehrávání v okamžiku, kdy je sundáte.

Při příchozím hovoru mají sluchátka poznat, z jakého zařízení ze dvou současně připojitelných volání přichází, a přepnou na to správné. Mezi zařízeními můžete také snadno přepínat pouhým stisknutím tlačítka.

Zabudovaný akumulátor má udávanou výdrž (při zapnutém ANC – co to je) až 30 hodin a přes USB PD (co to je) ho dobijete za pouhé 3 minuty na 3 hodiny provozu. Krabička je vyrobena z recyklovaných a udržitelných materiálů, sluchátka pak využívají recyklované plastové materiály z automobilových dílů.

 

Číst 1329 krát