Vytisknout tuto stránku

Evolveo EasyPhone FP: véčko nejen pro seniory s výbornou výbavou

Tlačítkový telefon pro ty méně zdatné „mobilisty“ má vynikat zejména rozšířenými bezpečnostními funkcemi. Dokáže prý ale také získat polohu z jiného telefonu. Foto: Evolveo

Klasický vyklápěcí telefon, nebo-li „véčko“, Evolveo EasyPhone FP má zabudovánu obvyklou dvojici displejů. Ten hlavní barevný je s úhlopříčkou 7,1 cm (2,8"), druhý (typ nebyl oznámen) má být stále zapnutý a poskytovat dodatečné informace, typu čas a stav baterie (Li-Ion), která má kapacitu 1.000 mAh. Mezi další funkce patří fotoaparát (3,0 Mpix), rádio VKV/FM, mechanika typu MicroSD pro rozšíření paměti a svítilna fungující i při vypnutém mobilu. Znaky na displeji mají být rozměrné stejně, jako tlačítka. Telefon má jemně profilovaný povrch, který má usnadnit držení, resp. zabraňovat vyklouznutí z ruky.

ČTĚTE TAKÉ: Průzkum společnosti Kasperski – jak se cítit méně osaměle a jak si na internetu zajistit vyšší stupeň bezpečí

EasyPhone FP je ke koupi ve dvou barvách (černá a červená) za 1.490 Kč a v ceně dostanete i dobíjecí dok. Pracuje s microSIM a pro telefonování je možno nastavit deset (jinde bylo udáno osm) rychlých předvoleb a využít jde i doplňkové fotokontakty.

Vedle obvyklého tlačítka SOS, které automaticky po stisknutí volá na zadaná telefonní čísla a odešle i nouzovou zprávu s informací o poloze, je tu i „SOS – senzor pádu“. Ten pokud vyhodnotí, že k němu opravdu došlo, začne opět vytáčet předvolená čísla a zasílat SMS. Funkci by mělo jít v případě omylu, podle výrobce, „jednoduše deaktivovat“.

K určení polohy se využívá všech dostupných možností, tedy jak klasické GPS, tak mobilní sítě a sítí Wi-Fi. Výrobce udává, že pokud jsou v dosahu dostupné alespoň dvě Wi-Fi, je Evolveo schopno určit přesnou polohu i v budově.

Rozměry EasyPhone FP v zavřeném stavu jsou 58 x 120 x 14 mm (švh), hmotnost 90 g. V ceně dostanete i sluchátka (konektor typu jack) a nabíječku.

 

Číst 952 krát