Vytisknout tuto stránku

Homatics Box s Android TV nabízí dokoupení příjmu pozemního DVB-T2

TEST V PŘÍPRAVĚ: Pro přístroje řad Homatics Box Q a Homatics Box R vybavené operačním systémem Android TV je určen „Homatics tuner pro DVB-T2/C“ prodávaný za výbornou cenu 490 Kč. Foto: Atos Elektro

Dobře vybavené 4K boxy přijdou na 1.995, resp. na 2.390 Kč a mají obdobnou konektorovou výbavu mimo jiné nabízející digitální audio výstup, USB 3.0, USB-C a ethernetové rozhraní. Liší se zejména v použitém procesoru Amlogic S905X3 vs. Amlogic S905X4 a Wi-Fi, která je u „Q“ verze 4 a u „R“ vyspělejší 5 i když v obou případech pracuje s frekvencí 5 GHz. Homatics Box R má také ohlášenu podporu Dolby Atmos a obsluhuje ho už operační systém Android 11 (u „Q“ je desítka) a oznámena zde byla i kompatibilita s aplikací O2 TV a Skylink Live TV.

K TÉMATU:

„Homatics tuner pro DVB-T2/C“ pro příjem digitálního pozemního a kabelového vysílání se k oběma boxům připojuje přes konektor USB-C a jak vidíte ze snímku, na druhý konec stačí připojit signál z antény a spustit dodávanou aplikaci Live TV. Podle dovozce, společnosti Atos Elektro, je zprovoznění jednoduché a je také na jejich stránkách popsáno.

Díky externímu tuneru prý můžete i nahrávat (na externí disk, flash disk, nebo karta MicroSD) a během záznamu lze prý také ze stejného multiplexu sledovat jinou stanici. Záznam se ukládá v otevřeném formátu TS, který přehrajete například ve VLC Media Player.

 

Číst 1121 krát Naposledy změněno pondělí, 03 říjen 2022 06:12