Vytisknout tuto stránku

Další energetická bomba od Signify Philips: nejúspornější žárovky na světě v nejvyšší třídě

Společnost Signify, výrobce osvětlení se značkou Philips, rozšiřuje nabídku obecně  nejúspornějších žárovek Philips LED Classic v nejvyšší energetické třídě A (nový štítek EU) o další světelné výkony. Foto: Signify

Výrobce udává, cituji, že… „Vysoce úsporné LED žárovky spotřebují ve srovnání se standardními až o 60 % méně energie a mají 3,5x delší životnost. Nově jsou k dispozici v klasickém tvaru ve verzích 75 W a 100 W, a v matném provedení. Nabídka zahrnuje i první LED svíčku energetické třídy A a LED osvětlení s paticí GU10 energetické třídy B.“ Udávána je také životnost až 50 tisíc hodin a test obou úvodních modelů s tradiční paticí E27 představených v roce 2021 najdete na odkazu níže.

K TÉMATU:

Signify k tomu ještě uvádí, cituji: „…podle aktuálního nařízení EU o energetických štítcích musí dosáhnout energetické účinnosti 210 lm/W.“

K novinkám se krom první „LED svíčky“ energetické třídy A, řadí i bodové osvětlení Master LED Spot s paticí GU 10, které už ale patří do energetické třídy B. Takováto žárovka o 2,4 W má nahradit halogenovou žárovku o příkonu 50 W.

Vraťme se ale k žárovkám LED s nejběžnější paticí E27, Původní řada nyní nově pojmenovaná „Philips Master LED Bulb“ (zřejmě), má kromě 40 W a 60 W (viz test), nabídnout i verze 75 a 100 W jak v provedení čirém, tak matném. Žárovky rovněž splňují firemní kritéria Philips EyeComfort (více zde).

Celé uvedené portfolio má doplnit Philips Master LED Candle – první v třídě A (opět nový štítek EU) s udávanou až o 60 % nižší spotřebou a 3,5x vyšší životností. Signify ji nabízí v podobě teplé bílé (3000 K) a studené bílé (4000 K).

Nabídku mají dále doplnit tzv. LED trubice opět v energetické třídě A u kterých byla udána pouze životnost 100.000 hodin.

Tisková zpráva informovala i o tom, že i u novinek je opět využit obal bez plastů, který společnost Signify zavedla v roce 2021.

 

Číst 839 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 02:16