Vytisknout tuto stránku

Samsung Terrace aneb Televizor nejen na zahradu

AKTUALIZOVÁNO: Novinka s krytím IP55 se ode dneška prodává v Severní Americe, během roku se však má dostat i do Evropy a např. také na Nový Zéland.

Foto: Samsung

AKTUALIZOVÁNO, 19:50: Terrace TV má plošné podsvícení, zesilovač 2x 10 W a barvu zvanou Titan Black. Zvuková lišta Terrace používá sedm reproduktorů (středobasové a výškové), zesilovač o výkonu 210 W a audio systém typu 3.0, tedy bez samostatného basového kanálu. Podporován je zvuk v Dolby Digital 5.1 a DTS.

Informace pocházejí z webu Samsung USA, teplotní odolnost a odolnost proti vlhkosti zde zveřejněny nebyly. Hodnota obnovovací frekvence panelu má záviset na regionu.

 

Krytí IP55, nebo-li odolnost proti povětrnostním podmínkám, podle normy znamená částečnou odolnost proti vniknutí prachu a odolnost proti stříkající vodě po dobu 3 minut na vzdálenost 3 m. Řečeno jinak – na televizor nesmí trvale pršet, ale je určen do otevřeného venkovního prostředí pod střechu nebo nějakou větší stříšku.

ČTĚTE TAKÉ: Co je to krytí (odolnost) IP a IPX?

Samsung Terrace (v USA asi 5000 USD za 165 cm, tedy 125.000 Kč) je bez podstavce hluboký pouhých 60 mm, zabudována je LCD obrazovka typu QLED v úhlopříčkách 140 cm (55"), 165 cm (65") a 190 cm (75") s rozlišením Ultra HD (4K). Je určen pro domácnosti, během léta však hodlá výrobce ještě uvést verzi určenou pro firmy, tedy například do restaurací.

Samsung Terrace nad bazénem a opět lehce zastřešen. To odpovídá IP55…

Sledování televizoru ve venkovním prostředí vyžaduje především nutnost co nejvyššího jasu. Novinka postavená na operačním systému Tizen má jas 2000 cd/m2, antireflexní vrstvu a je také vybavena novými adaptivní technologiemi (mj. úprava obrazu podle jasu okolí). K dispozici jsou známé aplikace Samsungu a nejnovější vychytávky z kolekce 2020, jako například Multi View (dva obrazy z různých zdrojů) a Tap View (napojení mobilu klepnutím o rám TV).

Televizor doprovází zvuková lišta Soundbar Terrace o které bylo v tiskové zprávě jen to, že má subwoofery a podporu Wi-Fi a Bluetooth.

O Multi View a Tap View se můžete více dozvědět v recenzi televizoru Samsung QE55Q70T (2020)

Fotogalerie je na Televizním webu

 

 

Číst 2654 krát Naposledy změněno středa, 31 březen 2021 17:35