Vytisknout tuto stránku

Uvedena Wi-Fi LED žárovka TP-Link Tapo L510E

Řadu produktů pro chytrou domácnost Tapo, představenou koncem loňského roku, rozšířila „chytrá“ a stmívatelná žárovka s možností dálkového ovládání přes mobilní aplikaci. Foto: TP-Link

AKTUALIZOVÁNO: Test Wi-Fi LED žárovky TP-Link Tapo L510E

 

Mezi klíčové vlastnosti patří „plánování a časovače“, nastavení různých úrovní osvětlení pro různé příležitosti, snadné připojení (žádný speciální rozbočovač, hub) a režim zvaný „Pryč“ (Away Mode). Ten využívá náhodného rozsvěcování a zhasínání domácnosti při odjezdu na víkend či dovolenou. K dispozici je také spolupráce s Amazon Alexa a Google Assistant v některém ze zavedených jazyků; ovládání hlasem v češtině nebo slovenštině zatím stále chybí.

ČTĚTE TAKÉ: Philips Hue Outdoor prosvětlí nejen vaši zahradu, ale třeba i pergolu

Mobilní ovládací aplikace Tapo app.

 

V domácnosti můžete využít jak jedinou žárovku, tak několik a stačí ji jen připojit k domácí Wi-Fi síti. Na rozdíl od Philips Hue, který pracuje s jiným systémem (více v Co je to) tak nepotřebujete speciální vyhrazený hub, který slouží jako můstek mezi vaším Wi-Fi směrovačem a žárovkami.

K TÉMATU: Úspora energie (rozcestník): nové štítky EU, tipy na mimořádně povedené výrobky

 

LED žárovka Tapo L510 využívá standardní patice E27, světelný tok dosahuje 806 lumenů (odpovídá asi 65 W u klasické žárovky), spotřeba je 8,7 W a barevná teplota 2700 K. Žárovka vyzařuje v úhlu 220 stupňů a pro komunikaci využívá Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n na frekvenci 2,4 GHz.

Cena a termín uvedení na český a slovenský trh nebyly zatím oznámeny.

Číst 1387 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 01:41