Vytisknout tuto stránku

Nová značka odolných notebooků a tabletů se jmenuje Acer Enduro

Tchajwanský výrobce uvedl rovněž stylový Swift 5, herní notebooky a rozšířil řadu ConceptD určenou kreativním lidem o nové stolní a přenosné počítače a monitory. Foto: Acer

 

Zcela nová značka odolných notebooků (foto výše) a tabletů, Enduro, představuje několik zařízení s certifikací MIL-810G a krytím až IP65 (cena zahájení prodeje nebylo oznámeno). Navržena je pro záchranáře, terénní pracovníky, obchod a také do nejrůznějších výrobních procesů. Dva uvedené notebooky mají zabudovány nejnovější procesory Intel Core, dva tablety navržené pro práci v rukavicích jsou dodávány s řadou volitelného příslušenství. Jeden je pak přímo určen pro práci v průmyslu a ve skladech a má vyměnitelný akumulátor.

Acer Swift 5 je vybaven procesory Intel Core nové generace, integrovanou grafikou založenou na architektuře Intel Xe s možností sáhnout po Nvidia GeForce MX350.

 

Nový Swift 5 má spojovat stylový vzhled, přenositelnost a vysoký výkon. Výrobce se, podle svých vlastních slov, snažil „dostat co nejvíce výkonu a energie do ultrapřenosného těla“. Dotykový displej chrání Corning Gorilla Glass, baterie s udávanou „celodenní výdrží“ lze za 30 minut nabít na čtyři hodiny práce. Nechybí USB-C, USB 3.2 Gen2, Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0.

Acer Swift 5 s hmotností i pod jeden kilogram a s tělem ze slitin hořčíku a hliníku má být ke koupi v říjnu za cenu od 1099 €, což by podle současného kurzu znamenalo něco kolem 29.000 Kč.

Odolné tablety Enduro T1 byly uvedeny dva: s úhlopříčkou 8" (Android) a 10,1" (Windows). První je určen speciálně pro maloobchod, sklad a továrnu a má krytí IP54 plus MIL-STD 810G. Druhý je na tom podobně a můžete k němu dokoupit i klávesnici.

 

Acer ConnceptD 3 Ezel je konvertibilní notebook. Představena ale byla i trojice monitorů (Pantone) a stolní počítač zaměřený na malá designová studia a nadšence. První výrobky máme očekávat v srpnu.
Číst 1778 krát Naposledy změněno středa, 24 červen 2020 06:29