Vytisknout tuto stránku

Nové plynové krby Karma Noblesse jdou ovládat mobilem přes Wi-Fi

Řada krbových vložek Noblesse s tzv. koaxiálním odkouřením dovoluje sledovat planoucí oheň až ze tří stran (podle provedení) a lze je (kabelem) napojit na prý libovolný systém IQ domácnosti. Foto: autor a Karma

 

 

Krby jejichž výkon začíná na 2,6 kW, najdou své uplatnění nejen v běžném bytě, ale i v nízkoenergetických obydlích. Mohou navíc pracovat i v úsporném režimu, aniž by to – podle výrobce – „ovlivnilo pohled na planoucí oheň“. Pro řízení plynového krbu je použit elektronický systém s dálkovým ovladačem, sáhnout ale můžete i po mobilu.

Karma Noblesse 700.

 

Karma představila první tři varianty vestavných krbů Noblesse 500, Noblesse 700 a Noblesse 900. Nejnověji uvedená varianta Noblesse 500 je rozměrově nejmenší (přední sklo má rozměr 534 x 514 mm), ovšem při zachování všech vlastností.

Ohniště krbů z řady Noblesse je osazeno celkem pěti hořáky s možností provozu buď všech, nebo jen dvou. Vedle prosklení třístranného je v nabídce i levostranné nebo pravostranné rohové a krby mají uzavřenou spalovací komoru, přičemž spaliny jsou odváděny odtahovým systémem (koaxiálním odkouřením) v němž je vzduch pro hoření zároveň nasáván z venkovního prostředí. Při maximálním  výkonu až 13,2 kW jsou vhodné i do skutečně velkých místností.

Aplikace myfire.

 

Jako obslužnou aplikaci společnost Karma zvolila myfire a přes Wi-Fi napojení, resp. mobil lze…

  • spotřebič zapnout/vypnout,
  • vybrat provozní režim (manuální, automatický),
  • zvýšit nebo snížit výkon,
  • pracovat s dětskou pojistkou,
  • sledovat prostorovou teplotu snímanou dálkovým ovladačem,
  • ovládat nezávisle až čtyři spotřebiče vybavené elektronikou Mertik.

 

Číst 1978 krát Naposledy změněno středa, 16 prosinec 2020 11:56