Vytisknout tuto stránku

Canon EOS VR pro záznam virtuální reality ve formátu 180° VR 0

Novinka v systému EOS R využívá vlastností bajonetu RF a její součástí je nový stereoskopický objektiv Canon RF, 5,2 mm, F2,8L, Dual Fisheye, který vidíte na snímku. Foto: Canon

Systém byl vyvinut jako odpověď na poptávku po kvalitním 3D obsahu ve zmiňovaném formátu 180° VR 0, který nachází uplatnění v mnoha oborech, včetně vzdělávání, cestovního ruchu, sportu, konferencí nebo dokumentární tvorby. Novinka společnosti Canon má celý proces stereoskopického záznamu zjednodušit a má to platit i o postprodukci.

Ultra širokoúhlý dvojitý objektiv typu rybí oko má úhel záběru 190° a optická sestava dovoluje projekci dvou obrazů na jeden snímač, čímž zajišťuje zarovnání a synchronizaci přímo ve fotoaparátu.

Zachycení dvou obrazů na jeden snímač také znamená lépe sladěné parametry bez drobných odchylek v podání barev či expozice, k nimž může docházet u systémů se dvěma snímači. Ovládání obou clon je elektromagnetické (EMD) a zajištěna je i jejich synchronizace, čímž odpadá úprava v postprodukci.

Objektiv za 56.990 Kč je konstruován pro použití s kompatibilními fotoaparáty v rámci systému VR, například s Canon EOS R5 a součástí systému je také nově vyvinutá aplikace EOS VR Utility a zásuvný modul EOS VR Plug-in pro Adobe Premiere Pro.

Číst 1051 krát Naposledy změněno středa, 06 říjen 2021 09:23