Vytisknout tuto stránku

Nová česká elektronická stavebnice Boffin Magnetic zahájila předprodej

Zaměřena má být na prý takřka všechny cílové skupiny dětských uživatelů, kteří mají možnost  sestrojit si rozmanité elektronické projekty a získat tak základní znalosti o fungování věcí každodenní potřeby.Foto: 3Dsimo

 

Podle výrobce, českého start-upu 3Dsimo, jdou už se základní sadou sestavovat projekty typu jednoduché LED žárovky, autíčka na dálkové ovládání nebo plně funkčního „Gameboye“. Zábavná forma má základy elektroniky více přiblížit a hra navazuje na oblíbenou stavebnici Boffin, které se jen v České republice prodalo přes 250.000 kusů.

„Boffin jsme si přáli vyrábět především s ohledem na jeho přínos v oblasti rozvoje dětí školního věku. V České republice se každým rokem setkáváme s větším nedostatkem schopných odborníků v technických oborech a informačních technologiích. Většina dětí a teenagerů nad podobnou kariérou neuvažuje, protože se jim zdá příliš složitá a nerozumí fungování základních technologií, které dennodenně používají. Naše stavebnice poslouží každému rodiči, který chce svému dítěti toto základní povědomí dopřát a otevřít mu tak širší možnosti již od útlého věku,” přibližuje David Paškevič, výrobce stavebnice.

Stavebnice vzniká v pražské dílně technologického startupu 3Dsimo, úspěšného na poli 3D per, který značku Boffin letos zahrnul do svého portfolia.

Číst 1266 krát Naposledy změněno pátek, 06 listopad 2020 10:23