Vytisknout tuto stránku

Něco málo filmových dloubnutí: Čiara, Pastýř, Sisu

Tři různé snímky, tři různé přístupy, tři různé… Ilustrace: archiv autora

Výše uvedené filmy mají přece jen jedno společné – jasnou, zřetelnou a nepochybnou kvalitu. Tedy podle mého. Nejvíce je vidět, či spíše nejvíce udeří do očí, stopáž u snímku Pastýř (The Shepherd), a to pouhopouhých 40 min. (jinde 39 nebo 38 min.).

 

Čiara: konečně normální film na jaké jsme byli zvyklí. Navíc výborný!

Syrové reálie, normální nahota a téma, které může táhnout. Slovenský snímek zaujme i drsným prostředím, režií a kamerou, co se s ničím nepáře (střih je bohužel někdy poněkud nedočkavý) a patří k tomu nejlepšímu, co se v posledních letech u nás objevilo.

Navíc servilně nekopíruje klasické americké srágory a jako bonus dostáváte zemitý slovenský humor.

I tohle rozhodně potěší!

Hodnocení (jako ve škole): 1-

 

Pastýř: film, který má 40 minut?

Možná si řeknete, „zázraky se dějí“ a budete mít pravdu i když možná trochu jinak. Ve snímku Pastýř (The Shepherd) najdete nejen Johna Travoltu, ale hlavně kouzelný a tak trochu záhadný příběh s nevysvětleným koncem jdoucí do ztracena.

Už to je kouzelné! A je to i oněch 40 minut (údaj z Disney+), resp. o kousek méně (titulky), které se snímkem strávíte. Pokud jste alespoň trochu romantická duše, tohle vás možná dostane stejně, jako mě.

Hodnocení (jako ve škole): 1

 

Sisu: popatřte na něj. Odmítá umřít!

Barvitě líčený příběh tvrďáka se kterým se život nemazlil. A on se nemazlí se životem! À propos jestli jednou máme opět uspět před Rusákama, jako naši vzbouřenečtí předkové (samozřejmě myslím Legionáře – po těch, co přísahu dodrželi, nemáme v této republice zjevně nic, nebo jsem si toho nevšiml), tak musíme být jako Finové.

A nejlépe jako Sisu!

Kdo ale tohle zvládne?

A víte, co je ještě zajímavější? Že ten příběh je navíc uvěřitelný…

Hodnocení (jako ve škole): 2

 

Číst 234 krát Naposledy změněno čtvrtek, 11 duben 2024 17:28