neděle 19 květen 2024
Text Size

Sledovanost VoD v 1. čtvrtletí 2024 v ČR: jedničkou Netflix, Voyo páté

AKTUALIZOVÁNO: Mám pro vás tržní podíly video služeb (VoD) za Českou republiku a první kvartál tohoto roku. Vytváří ho mezinárodní programová služba JustWatch podle nejoblíbenějších pořadů uživatelů z Česka objevujících se v jejich vyhledávání. Grafika: JustWatch

Aktualizováno, 8. 5. 2024: až teď mi vlastně došlo, že Canal+ doplněný před nedávnem o videotéku Apple+ a mající skvělé snímky často s výborným českým dabingem je až mezi "Others". Za mě - je to zvláštní.  Seriály jako Paříž 1900, nebo Černý baron zasluhují víc!

 

Jak vidíte, trhu VoD, resp. SVoD, tedy předplatitelskému, vládl Netflix s více než třetinou. Dvojkou je překvapivě Prime Video od Amazonu a třetí místo zaujal HBO Max. Do pátého místa vidíme jen jedinou domácí video službu, totiž nedávno do JustWatch zařazené Voyo. Jak také zřejmé těm, kteří tuto oblast sledují, podíl Netflixu dlouhodobě klesá, což odpovídá i průzkumům provedeným na zcela jiných datech.

K TÉMATU:

Službu JustWatch, podle vlastních údajů, využívá více než 20 milionů uživatelů měsíčně v 95zemích světa. Podle nejnovějšího vyjádření pro digirevue.cz má v České republice asi 200.000 až 250.000 uživatelů měsíčně.

Číst 95 krát Naposledy změněno středa, 08 květen 2024 15:32

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.