Vytisknout tuto stránku

PocketBook Aqua: čtěte klidně i pod vodou

Známý výrobce představil první voděodolnou a prachotěsnou čtečku elektronických knih na světě. Prodávat se bude od dubna za cenu kolem 4.000 Kč. 

 

AKTUALIZOVÁNO 5. 3. 2013, 10:35: máme potvrzeno, že čtečka má zabudován dotykový displej o čemž se tisková zpráva zmiňovala jen nezřetelně. Osvícení displeje LED diodami tu ale není. 

 

Čtečka s elektronickým inkoustem váží 170 gramů a má krytí podle standardu IP57, přičemž výrobce uvádí – bez udání doby – že vydrží ponoření až do metrové hloubky. A co víc (!), cituji: „Do nynějška jste se museli obávat, že písek nebo slaná voda vaši papírovou knihu nebo čtečku zničí. Tomu je teď konec.“

Zabudován je procesor s frekvencí 1 GHz, 256 MB paměti RAM, vestavěný flash disk s kapacitou 4 GB a Wi-Fi s možností stahovat knihy či využít například server Dropbox. 

Na snímku vpravo si pak při pozornějším pohledu můžete – pod nápisem PocketBook – všimnout promačkávacích tlačítek, takže se čtečka bude dát ovládat i s mokrými prsty či pod vodou. 

 

Poznámka redakce: Pokud by se odolnost proti slané vodě, což je obecný problém a standard IP57 o tom vůbec nehovoří, potvrdila, byl by to očividný průlom. Tím jsou ale i tlačítka pro ovládání čtečky, protože dotykový displej pod vodou, nebo když máte mokré prsty, nefunguje, což nejspíše už znáte.

Číst 6591 krát Naposledy změněno neděle, 04 květen 2014 20:01