pátek 3 květen 2024
Text Size

Udržitelnější rozvoj? Acer a Plastic Bank chtějí letos mít 50 tun plastů z oceánů

Program se zmiňovaným cílem budou obě společnosti zajišťovat prostřednictvím komunity sběračů v jihovýchodní Asii a budou jim za to i platit. Foto: Acer

 

Program si klade za cíl zabránit ekvivalentu minimálně 2,5 mil. plastových PET lahví opět skončit v oceánech a snaží se tak řešit znečištění přímo u zdroje. Následně umožní obyvatelům nasbíraný odpad směňovat za finance, zboží, služby, ale také za stravenky či zdravotní pojištění a tím si vylepšit svou životní úroveň.

K TÉMATU:

Projekt Impact Program v rámci partnerství Aceru a Plastic Bank předpokládá, že sběrači přinesou plasty na místa Plastic Bank výměnou za místní tržní cenu materiálu a také za zmiňované bonusy. Spolupráce obou firem podporují „Cíle udržitelného rozvoje OSN“, včetně „boje s chudobou“, „za důstojné pracovní podmínky a hospodářský růst“, „odpovědnost při spotřebě a výrobě“ a také třeba „cíle pro život pod vodou“.

Mezi cíle samotného Aceru patří i omezení tzv. panenských plastů, tedy přizpůsobení výroby počítačů a displejů tak, aby obsahovaly 20 až 30 % „recyklovaného odpadu po spotřebě“, tedy plastu typu PCR, a to do roku 2025. Jednou z vlaštovek je uvedení prvního uhlíkově neutrálního počítače Acer Aspire Vero 16 (další informace zde) v prosinci 2023.

 

Číst 99 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.