Vytisknout tuto stránku

CES 2024: poslední den s prsteny

Hodně se letos mluví i o tzv. zdravotních (ale i komunikačních) prstenech a dva dokonce obdržely i veletržní ocenění - Movano Health Evie Ring a Vtouch WHSP Ring. Podívejme se na ně blíže. Foto: Movano Health a Vtouch

Obě oceněné novinky míří na odlišné publikum a jsou také určeny pro jiná použití. Každý tak může být užitečný jiným způsobem a mohou se vlastně i doplňovat, což je zajímavá myšlenka.

K TÉMATU: Začíná veletrh CES 2024. Co zajímavého můžete očekávat a co už bylo oceněno jako NEJ

 

Movano Health Evie Ring (foto i v úvodu) - Honoree - prsten zaměřený na zdravotní informace určený pro ženu, dívku, v prý každé fázi jejího života. Měřit má například srdeční tep, saturaci krve kyslíkem, fáze spánku, úrovně aktivity i menstruační cyklus. Jeho velikost by se měla, v rámci možností, umět přizpůsobit. Výrobce hovoří o výdrži 4 dny a dobití za hodinu. Na oficiální stránce k němu najdete šikovné video (externí odkaz, nové okno).

Vtouch WHSP Ring - Honoree - prsten určený pro hlasovou domluvu s UI (AI). K jeho aktivaci prý stačí do zařízení z blízkosti mluvit a prsten řeč rozpozná i díky senzorům vzdálenosti. A měl by to zvládat i v hlučném prostředí a rozpoznat prý dokáže i šepot.

Veletrh CES 2024 začal 9. a končí 12. ledna 2024, tedy dnes, a pořadatel, což je Consumer Technology Association, očekává přes 4.000 vystavovatelů ze 150 zemí světa. A také více než 1.200 „start-upů“, které najdete v části zvané „park Eureka“.

Číst 295 krát Naposledy změněno pátek, 12 leden 2024 12:34