sobota 27 duben 2024
Text Size

CES 2024: poslední den s prsteny

Hodně se letos mluví i o tzv. zdravotních (ale i komunikačních) prstenech a dva dokonce obdržely i veletržní ocenění - Movano Health Evie Ring a Vtouch WHSP Ring. Podívejme se na ně blíže. Foto: Movano Health a Vtouch

Obě oceněné novinky míří na odlišné publikum a jsou také určeny pro jiná použití. Každý tak může být užitečný jiným způsobem a mohou se vlastně i doplňovat, což je zajímavá myšlenka.

K TÉMATU: Začíná veletrh CES 2024. Co zajímavého můžete očekávat a co už bylo oceněno jako NEJ

 

Movano Health Evie Ring (foto i v úvodu) - Honoree - prsten zaměřený na zdravotní informace určený pro ženu, dívku, v prý každé fázi jejího života. Měřit má například srdeční tep, saturaci krve kyslíkem, fáze spánku, úrovně aktivity i menstruační cyklus. Jeho velikost by se měla, v rámci možností, umět přizpůsobit. Výrobce hovoří o výdrži 4 dny a dobití za hodinu. Na oficiální stránce k němu najdete šikovné video (externí odkaz, nové okno).

Vtouch WHSP Ring - Honoree - prsten určený pro hlasovou domluvu s UI (AI). K jeho aktivaci prý stačí do zařízení z blízkosti mluvit a prsten řeč rozpozná i díky senzorům vzdálenosti. A měl by to zvládat i v hlučném prostředí a rozpoznat prý dokáže i šepot.

Veletrh CES 2024 začal 9. a končí 12. ledna 2024, tedy dnes, a pořadatel, což je Consumer Technology Association, očekává přes 4.000 vystavovatelů ze 150 zemí světa. A také více než 1.200 „start-upů“, které najdete v části zvané „park Eureka“.

Číst 264 krát Naposledy změněno pátek, 12 leden 2024 12:34

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.