Vytisknout tuto stránku

Acer B326HK: UHD monitor nebo také nejmenší 4K televizor

V 32 palcích, tedy 81 centimetrech, tu máme IPS obrazovku s rozlišením 3 840 x 2 160 bodů splňující nejnovější eko standardy. Můžete ji použít s počítačem, konzolí, nebo na ni třeba napojit televizní tuner.  

Foto: Acer

 

Novinka řady B6 Specialty přijde na 24.990 Kč a její IPS panel poskytuje stálé barvy i jas a také velmi široké pohledové úhly až 178°. Výrobce rovněž mluví o – citujeme – „vynikající odolnosti proti dotykům, kdy v případě dotknutí se obrazovky nedochází k vlnění obrazu“. Vestavěna byla i technologie pro reprodukci 100 % barevného prostoru, nezávislé nastavení barev dovolující jejich přesné vyladění a volitelně můžete mít i funkci „Delta<2“ zaručující kalibraci přímo z továrny. Nechybí ale ani LED podsvícení s lokálním zhášením. 

 

O levnějším monitoru Acer BH326HUL rozlišení 2 560 x 1 440 bodů píšeme zde (nové okno).

 

Konstrukce monitoru dovoluje úpravu výšky obrazovky v rozmezí 150 mm, její náklon o 25° směrem nahoru a o 5° směrem dolů, což je dobře vidět na snímku nahoře, a také její natočení (60° doleva či doprava). 

Zajímavými funkcemi jsou dobíjení např. mobilu při monitoru v pohotovostním režimu a také možnost připojit dvě zařízení a zobrazit dvě nezávislé obrazovky v rámci jedné. K tomu poslouží celá řada rozhraní: DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI, 4x USB 3.0 a tzv. Dual-link DVI.

 

 

 

 

Číst 6361 krát