Vytisknout tuto stránku

LG na CES 2015 představí nové obrazovky, 4K televizory a vylepšený zvuk

Na veletrhu International CES 2015, který se v Las Vegas letos koná 6.-9. ledna bude k vidění zcela přepracovaná LCD IPS obrazovka, WebOS 2.0 a také 4K televizory se zvukem od Harman/Kardon. AKTUALIZOVÁNO   

Foto: LG

 AKTUALIZOVÁNO, 2. 1. 2015., 17:10 h: připojeny fotografie nových 4K televizorů

 

ČTĚTE TAKÉ: CES 2015 - bezpilotni drony (nové okno).

 

Známý mezinárodní veletrh začíná za pár dní a LG na něm bude figurovat i jako „4K Ultra HD partner“. Do Vegas přiveze novou technologii Wide Color LED využívající LCD obrazovku s LED podsvícením postavenou na novém fosforovém základě, který by měl podle výrobce obrazu dodat větší živost a barevnou hloubku. 

Nová je i technologie Quantum Dot s podporou prý až o 30 % vyšší barevné škály a vše je pak součástí obrazovky typu LCD IPS s opět značnými pohledovými úhly a mj. i vysokou barevnou stálostí. 

Vylepšen byl i převod nízkého rozlišení na Ultra HD a zavedena podpora snímkové frekvence 30p a 60p i z externích zařízení.

Pět nových Ultra HD televizorů je navíc vybaveno multikanálovým ozvučením vytvořeným ve spolupráci se společností Harman/Kardon a očekávat prý můžeme i zcela novou high-endovou řadu UF9500 se speciálním stojanem Auditorium à la zvuková lišta.

Představena bude rovněž nová verze operačního systému WebOS 2.0, která má mít výrazně kratší dobu startu (až o 60 %).

 

Fotografie nově uvedených Ultra HD televizorů na veletrhu CES 2015

 

 

Číst 4150 krát Naposledy změněno středa, 06 leden 2016 05:26