Vytisknout tuto stránku

Alcatel Onetouch Idol 3: netypický mobil se sedmi, resp. osmi milimetry hloubky

Na Mobile World Congress 2015 v Barceloně (MWC) představila firma svůj prémiový telefon s naprosto symetrickým designem. Při ovládání totiž ani na domovské obrazovce Androidu nevadí jeho otočení „vzhůru nohama…“  

Foto: Alcatel Onetouch

 

Oficiální technické parametry ke stažení pod článkem.

 

 

Novinka se bude prodávat ve dvou verzích: menší s displejem o úhlopříčce 4,7ʺ (11,9 cm, 720 x 1 280 bodů) se čtyřjádrovým procesorem a 5,5 palcová varianta (14 cm) s rozlišením Full HD a osmijádrovým procesorem. 

Obě verze podporují rychlá 4G data přes LTE (až 150 Mb/s), pracují s nejnovějším operačním systémem Android 5.0 a na přední straně mají dvojici reproduktorů od JBL. 

Fotoaparát má 13 mil. obrazových bodů a podle výrobce má mít i rychlou odezvu. S mobilem dostanete také hudební aplikaci Onetouch Mix pro manuální či automatické mixování nahrávek a aplikace jako Rdio či Deezer.

A jak je to s otočením „vzhůru nohama“? Na domácí obrazovce Android obrazovku neotočí, ale zde ano. Telefon je tak zcela symetrický a jeho rozhraní má za každých okolností poznat v jaké poloze se nachází. 

Cena a dostupnost Alcatel Idol 3 nebyly oznámeny. 

 

 

Číst 3958 krát