Vytisknout tuto stránku

CES 2023: Acer uvedl notebook s mazivem z tekutého kovu a „kolo-stůl“ k počítači s vlastní energií

Veletrh sice začíná až ve čtvrtek (5. 1.-8. 1. 2023), ale prezentace a tiskové konference se už rozjely. Tady je první od nejznámějšího tchajwanského počítačového výrobce. Foto: Acer

Acer bohužel vše pojal přes jakýsi podivný facebookový přenos (tam jsem alespoň byl odkázán), takže žádná sláva i zvláštní prostředí. Situaci proto nebudu nijak komentovat, článek je založen především na tiskových zprávách a proto psán neutrálně.

Takže co nám Acer oznámil?

K TÉMATU:

 

Vícepolohový stůl Acer eKinect Bike Desk 3 přeměňuje šlapání na zdroj energii pro dobíjení notebooků a jiných zařízení. Je vyroben z recyklovaného plastu a vybaven dvěma rozhraními USB a USB-C, dále háčkem na tašku a držákem na nápoje. Doplňující aplikace sbírá informace, jako jsou doba práce/šlapání, spálené kalorie a vygenerované watty.

 

Notebooky: tenký a lehký s velmi úzkými rámečky je Acer Swift Go (na snímku) vybavený displejem typu OLED, procesory Intel Core 13 a Windows 11. Acer Swift 14 pak má využívat hliník letecké kvality s broušenými hranami a obrazovku krytou antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass. Acer Swift X 14 zase používá grafiku Nvidia GeForce RTX 4050.

 

Unikátní notebooky Acer Nitro s procesory Intel Core 13. generace a grafickými kartami Nvidia GeForce RTX 40 jsou určeny nejen pro hry. Mají existovat dvě verze buď s úhlopříčkou 16" (41 cm) nebo 17,3" (44 cm). Mají mít dva ventilátory a výdechy umístěné po stranách a vzadu. K vybavení patří i horní přívod vzduchu a tzv., cituji, „teplovodivé mazivo z tekutého kovu napomáhající chlazení“.

 

Stolní počítače typu „vše v jednom“ Acer Aspire S (all-in-one, na snímku) a notebooky Acer Aspire 5 opět vybavené operačním systémem Windows 11 jsou k dispozici v úhlopříčkách 27 (69 cm) a 32 palců (81 cm) a  poháněny procesory až do verzí Intel Core 13. generace a grafikou Intel Iris Xe nebo Intel Arc. Aspire 5 využívá podobné procesory a grafiku Nvidia GeForce RTX, základní Acer Aspire 3 je pak určen pro běžné činnosti (Intel Core i3-N).

 

Zařízení s ChromeOS – Acer Chromebox CXI5 (foto) a Acer Add-In-One 24. Jak vidíte ze snímku, první model je kompaktní, osazen procesory až Intel Core i7 a technologii Intel vPro. Acer Add-In-One 24 je pak stolním počítačem typu „vše v jednom“, který se skládá z Chromeboxu CXI5 (nebo Chromeboxu Enterprise CXI5) a monitoru s rozlišením Full HD s úhlopříčkou 24" (61 cm).

 

Číst 819 krát