Vytisknout tuto stránku

Varta UV Light: levná a odolná UV svítilna s tříletou zárukou

Nová svítilna má být kvalitním a spolehlivým zdrojem UV světla jak pro pracovní nasazení, tak například pro domácnosti s mazlíčky a také prostředek zábavy pro děti. Foto: Varta

Varta UV Light (199 Kč) má představovat alternativu k levným svítilnám stejného druhu dováženým z Číny. Oproti nim je tu zmiňovaná záruka 3 roky a hliníkové tělo odolné vůči pádu z jednoho metru.

ČTĚTE TAKÉ: Vychytávka do každé rodiny - zabíječ bakterií (i virů) s bezdrátovou dobíječkou Samsung Itfit Wireless Sterilizer (test)

Ve svítilně je zabudováno čtrnáct UV LED (konkrétně UV-A) o vlnové délce 395-400 nm, má gumovou protiskluzovou rukojeť a napájení zajišťují tři tužkové baterie typu AAA pro které je udáváno až 8,5 hod. provozu.

UV svítilnu Varta lze využít např. pro detekci nečistot (kapaliny, zbytky moči u zvířat), ke kontrole bezpečnostních prvků bankovek a dokladů a užít si s ní mohou také děti. UV svítilny totiž umožňují rychle „nabít“ řadu hraček ve skupině tzv. „glow-in-dark“ („zářící ve tmě“). Varta uvádí, že „…řada textilních látek nebo právě i hraček je vyrobena z reflexních UV barev (tzv. fluorescence), které pod světlem UV doslova září. Další možností je využít svítilnu pro rychlejší vytvrzení barev a lepidel, které podporují či vyžadují tzv. tvrzení přes UV.“

Poznámka autora: svítilna neslouží ke sterilizaci, nepoužívá UV-C. Více na výše uvedeném odkazu.

Číst 1137 krát Naposledy změněno neděle, 10 říjen 2021 19:43