Vytisknout tuto stránku

Třípásmové regálovky Elac Concentro S 503 s integrovaným výškáčem do středů

Nová řada reprosoustav je podle výrobce určena pro nejnáročnější posluchače a promítá do ní své téměř stoleté zkušenosti. Foto: Elac

Elac Concentro S 503 (od 180.000 Kč) má dozadu nakloněnou skříň a šikmou horní plochu. Půdorys je lichoběžníkový a na ozvučnici nenajdete dvě rovnoběžné stěny, což má napomáhat eliminaci vzniku stojatého vlnění uvnitř reprosoustavy. Ty se budou dodávat buď lesklé černý nebo bílé, variantou je pravá ořechová dýha.

I když jsou vidět dva reproduktory, ve skutečnosti má jít (podle výrobce) o třípásmovou reprosoustavu, protože středový reproduktor má v sobě ještě výškový typu JET. Ten se nachází uprostřed membrány středotónového měniče. Basový reproduktor je pal převzat z podlahových modelů Concentro S 507/509, kmitočtový rozsah začíná na 30 Hz.

Vzadu jsou umístěny dva páry zlacených šroubovacích terminálů, připojení k zesilovači je typu bi-wire. Součástí dodávky jsou tři různě tvarované, magneticky upevněné hliníkové kroužky tvořící krátký zvukovod pro středotónovou membránu. Dokoupit budete moci i speciální stojan pro umístění reprosoustav mimo nábytek.

 

Číst 1593 krát Naposledy změněno pondělí, 29 listopad 2021 14:51