pátek 19 duben 2024
Text Size

Třípásmové regálovky Elac Concentro S 503 s integrovaným výškáčem do středů

Nová řada reprosoustav je podle výrobce určena pro nejnáročnější posluchače a promítá do ní své téměř stoleté zkušenosti. Foto: Elac

Elac Concentro S 503 (od 180.000 Kč) má dozadu nakloněnou skříň a šikmou horní plochu. Půdorys je lichoběžníkový a na ozvučnici nenajdete dvě rovnoběžné stěny, což má napomáhat eliminaci vzniku stojatého vlnění uvnitř reprosoustavy. Ty se budou dodávat buď lesklé černý nebo bílé, variantou je pravá ořechová dýha.

I když jsou vidět dva reproduktory, ve skutečnosti má jít (podle výrobce) o třípásmovou reprosoustavu, protože středový reproduktor má v sobě ještě výškový typu JET. Ten se nachází uprostřed membrány středotónového měniče. Basový reproduktor je pal převzat z podlahových modelů Concentro S 507/509, kmitočtový rozsah začíná na 30 Hz.

Vzadu jsou umístěny dva páry zlacených šroubovacích terminálů, připojení k zesilovači je typu bi-wire. Součástí dodávky jsou tři různě tvarované, magneticky upevněné hliníkové kroužky tvořící krátký zvukovod pro středotónovou membránu. Dokoupit budete moci i speciální stojan pro umístění reprosoustav mimo nábytek.

 

Číst 1586 krát Naposledy změněno pondělí, 29 listopad 2021 14:51

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.