Vytisknout tuto stránku

Červencové přenosy z Tour de France budou vysílány v tzv. mixed-reality

Společnost WBDS (Warner Bros. Discovery Sports) hodlá díky virtuální a rozšířené realitě oživit způsob sledování cyklistiky a přitáhnout další diváky. Foto: WBDS

WBDS od 1. do 24. července 2022  představí známý cyklistický závod, včetně další varianty pro ženy (Tour de France Femmes, 24.–31. července), v tzv. mixed-reality, čímž podle vlastních slov chce „…pozdvihnout způsob sledování nejvýznamnějších cyklistických závodů na novou úroveň“. Vše se bude odehrávat s využitím studia Cube, které vidíte na snímku.

K TÉMATU: Canon EOS VR pro záznam virtuální reality ve formátu 180° VR 0

Všechny etapy celé Tour de France budou na vysílány živě, přičemž studio Cube změní způsob prezentace cyklistických přenosů do podoby, kterou diváci mohli vidět na tenisových grandslamových turnajích a olympijských her Tokio 2020 a Peking 2022.

Pro letošní ročník je připravena řada novinek, analytických nástrojů rozšířené reality a virtuálních kulis. Představena bude funkce „inclinometer“, zobrazení ve 3D, které má oživit stoupání a díky novým technologiím, jako například Unreal Engine 5, hodlá studio Cube ukázat i některé jemnější taktické nuance cyklistiky, jako např. jízdu ve větru a časovky.

Letošní 109. ročník mužské části Tour de France odstartuje v Kodani. Poté se peloton přesune do Francie a navštíví i Švýcarsko. Tour de France po 21 etapách vyvrcholí na Avenue des Champs Élysées. Ženská Tour de France Femmes začíná u Eiffelovy věže a končí ve východní Francii stoupáním na La Planche des Belles Filles.

 

Číst 841 krát Naposledy změněno úterý, 28 červen 2022 13:02