sobota 27 duben 2024
Text Size

Červencové přenosy z Tour de France budou vysílány v tzv. mixed-reality

Společnost WBDS (Warner Bros. Discovery Sports) hodlá díky virtuální a rozšířené realitě oživit způsob sledování cyklistiky a přitáhnout další diváky. Foto: WBDS

WBDS od 1. do 24. července 2022  představí známý cyklistický závod, včetně další varianty pro ženy (Tour de France Femmes, 24.–31. července), v tzv. mixed-reality, čímž podle vlastních slov chce „…pozdvihnout způsob sledování nejvýznamnějších cyklistických závodů na novou úroveň“. Vše se bude odehrávat s využitím studia Cube, které vidíte na snímku.

K TÉMATU: Canon EOS VR pro záznam virtuální reality ve formátu 180° VR 0

Všechny etapy celé Tour de France budou na vysílány živě, přičemž studio Cube změní způsob prezentace cyklistických přenosů do podoby, kterou diváci mohli vidět na tenisových grandslamových turnajích a olympijských her Tokio 2020 a Peking 2022.

Pro letošní ročník je připravena řada novinek, analytických nástrojů rozšířené reality a virtuálních kulis. Představena bude funkce „inclinometer“, zobrazení ve 3D, které má oživit stoupání a díky novým technologiím, jako například Unreal Engine 5, hodlá studio Cube ukázat i některé jemnější taktické nuance cyklistiky, jako např. jízdu ve větru a časovky.

Letošní 109. ročník mužské části Tour de France odstartuje v Kodani. Poté se peloton přesune do Francie a navštíví i Švýcarsko. Tour de France po 21 etapách vyvrcholí na Avenue des Champs Élysées. Ženská Tour de France Femmes začíná u Eiffelovy věže a končí ve východní Francii stoupáním na La Planche des Belles Filles.

 

Číst 830 krát Naposledy změněno úterý, 28 červen 2022 13:02

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.