Vytisknout tuto stránku

CES 2024: Belkin uvedl veledůležité „drobnosti“ z PCR

Čtyři novinky zahrnují mobilní napájecí zařízení mj. spolupracující i s inovovaným systémem Qi2 a zařízení kompatibilní s technologií GaN. Zároveň redukují plasty. Foto: Belkin

Napájecí, resp. dobíjecí zařízení jsou minimálně ze 70% vyrobeny z recyklovaných materiálů typu PCR (tam, kde to má smysl a jde to), které využívají plasty pocházející ze sběru, třídění, mletí, atd. k nimž se následně přidávají různé podíly tzv. nových, nebo také panenských plastů. A co Belkin uvedl?

K TÉMATU:

 

Belkin BoostCharge Pro 3v1: bezdrátový dobíjecí stojánek vyrobený minimálně ze 75 % z recyklovaných materiálů typu PCR. Využívá nový standard Qi2 a bezdrátově nabíjí s až 15W. Díky nastavitelnému pantu je možné upravit úhel telefonu tak, aby při dobíjení bylo možné sledovat videa, číst si, atd.

Belkin BoostCharge Pro 4portová nabíječka USB-C GaN 200W (foto v úvodu) – nabíječka se čtyřmi rozhraními typu USB-C poplatná systému GaN 200 W. Dobíjet zvládá až čtyři zařízení najednou, rozumí si s notebooky a má programovatelný zdroj napájení zajišťující inteligentní přidělování energie napojeným zařízením. Rozměry jsou 92 x 36 x 119 mm, pouzdro je opět, kromě napájecího kabelu, vyrobeno minimálně ze 72 % z materiálů PCR.

 

Belkin BoostCharge Pro: power banka opět standardu Qi2 je vybavena stojánkem pro podepření telefonu a je kompatibilní s pouzdry MagSafe o tloušťce až 3 mm. Výrobce udává, že je možné současně nabíjet energetickou banku i zařízení přes rozhraní USB-C. Nabízí se ve třech variantách kapacity (5.000 mAh, 8.000 mAh a 10.000 mAh), vnitřní pouzdro (kromě kabelu) je opět vyrobeno z PCR (min. 72 %).

 

Belkin Core GaN Dock je kompaktní dokovací stanice vybavená jedním HDMI (až 4K), dvěma USB, dvěma konektory USB-C (napájení s až 96W) a ethernetovým rozhraním RJ-45 (1 Gb/s) pro napojení na domácí síť LAN, resp. na internet.

 

Číst 375 krát