sobota 27 duben 2024
Text Size

CES 2024: Belkin uvedl veledůležité „drobnosti“ z PCR

Čtyři novinky zahrnují mobilní napájecí zařízení mj. spolupracující i s inovovaným systémem Qi2 a zařízení kompatibilní s technologií GaN. Zároveň redukují plasty. Foto: Belkin

Napájecí, resp. dobíjecí zařízení jsou minimálně ze 70% vyrobeny z recyklovaných materiálů typu PCR (tam, kde to má smysl a jde to), které využívají plasty pocházející ze sběru, třídění, mletí, atd. k nimž se následně přidávají různé podíly tzv. nových, nebo také panenských plastů. A co Belkin uvedl?

K TÉMATU:

 

Belkin BoostCharge Pro 3v1: bezdrátový dobíjecí stojánek vyrobený minimálně ze 75 % z recyklovaných materiálů typu PCR. Využívá nový standard Qi2 a bezdrátově nabíjí s až 15W. Díky nastavitelnému pantu je možné upravit úhel telefonu tak, aby při dobíjení bylo možné sledovat videa, číst si, atd.

Belkin BoostCharge Pro 4portová nabíječka USB-C GaN 200W (foto v úvodu) – nabíječka se čtyřmi rozhraními typu USB-C poplatná systému GaN 200 W. Dobíjet zvládá až čtyři zařízení najednou, rozumí si s notebooky a má programovatelný zdroj napájení zajišťující inteligentní přidělování energie napojeným zařízením. Rozměry jsou 92 x 36 x 119 mm, pouzdro je opět, kromě napájecího kabelu, vyrobeno minimálně ze 72 % z materiálů PCR.

 

Belkin BoostCharge Pro: power banka opět standardu Qi2 je vybavena stojánkem pro podepření telefonu a je kompatibilní s pouzdry MagSafe o tloušťce až 3 mm. Výrobce udává, že je možné současně nabíjet energetickou banku i zařízení přes rozhraní USB-C. Nabízí se ve třech variantách kapacity (5.000 mAh, 8.000 mAh a 10.000 mAh), vnitřní pouzdro (kromě kabelu) je opět vyrobeno z PCR (min. 72 %).

 

Belkin Core GaN Dock je kompaktní dokovací stanice vybavená jedním HDMI (až 4K), dvěma USB, dvěma konektory USB-C (napájení s až 96W) a ethernetovým rozhraním RJ-45 (1 Gb/s) pro napojení na domácí síť LAN, resp. na internet.

 

Číst 346 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.