Vytisknout tuto stránku

Internetová Telly TV začala přechod na HEVC

Poslední novinkou nedávno přejmenované Digi TV je nasazení účinnější komprese, kodeku, H.265/HEVC. Foto: Telly

 

Internetová Telly TV dnes nabízí 132 kanálů z nichž 79 je v HD. Momentálně nový kodek funguje pouze těm, kteří internetovou televizi sledují přes set-top boxy Arris VIP4205. Postupně přijdou na řadu i aplikace v televizorech a například v mobilech a v budoucnu se má zcela odejít od stávající komprese H.264.

HEVC, podle Telly TV ocení „…uživatelé v obcích s připojením na lokální wifi sítě s nižší rychlostí a obecně všude tam, kde mají pomalejší nebo méně stabilní internetové připojení. Zatímco ke sledování internetové televize v té nejvyšší kvalitě je potřeba 7 Mbps ke sledování Telly s kódováním H.265 postačí přibližně poloviční datový tok 3,9 Mbps. Nový kodek podporuje i vysílání ve 4K, tedy UHD kvalitě, s kterým se v Telly do budoucna rovněž počítá.“

Společnost Telly také zavedla, pro ty, kteří prostřednictvím Arris VIP4205 sledují Digi Sport 1 až 3 HD a Premier Sport HD, speciální vysoce kvalitní HD profil s datovým tokem 7 Mb/s (HEVC), přičemž běžné HD s datovým tokem 3,9 Mb/s, zůstává stále dostupné. Na set-top boxu tak bude možné nastavit si – podle kvality vašeho internetového připojení – i kvalitu obrazovou. U aplikací se s touto funkcí momentálně nepočítá.

Číst 2119 krát Naposledy změněno pondělí, 13 červenec 2020 13:14