Vytisknout tuto stránku

Electro World kupuje K+B Expert

Nay, a. s., která v Česku vlastní prodejny Electro World, se dohodla se společností Kappenberger + Braun GmbH & Co. KG, na převzetí společnosti K+B Expert, s. r. o.

AKTUALIZOVÁNO, 9. 2. 2021: Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení NAY, a. s. (Electro World) a K+B Expert, s. r. o. K fúzi dochází zejména v oblasti maloobchodního prodeje elektroniky. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

 

„Věříme, že převzaté prodejny K+B Expert se touto transakcí dostanou do mnohem silnější kondice, stanou se prosperující součástí sítě Electro World a přispějí minimálně 25% nárůstem obratu,“ komentuje spojení Roman Kocourek, ředitel společnosti Electro World.

Díky této akvizici, podepsané k 1. 8. 2020, která ještě podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, Electro World zdvojnásobí počet svých prodejen v ČR na celkových 40.

Podle zaslané tiskové zprávy, cituji, „Obě společnosti mají podobný obchodní model, komplementární portfolio produktů a 19 prodejen Electro World spolu s 21 prodejnami K+B Expert se velmi dobře doplňuje s minimálním překryvem.“

Pokud Úřad spojení schválí, což se očekává v polovině února, budou prodejny K+B Expert přejmenovány a jejich řízení bude podléhat centrále Electro Worldu sídlící v Praze. Zároveň se také stanou výdejními místy pro e-shop www.electroworld.cz.

 

Číst 1857 krát Naposledy změněno úterý, 09 únor 2021 11:28