sobota 18 květen 2024
Text Size

Lítačka PID: součástí je nově „Anytime carsharing“

Praha spustila vyhledávač nové generace v mobilní aplikaci sloužící pro cestování po Praze a Středočeském kraji. Foto: Anytime carsharing

Vyhledávání nyní zahrnuje i jízdu se sdílenými auty, která jsou dostupná ve výše zmiňované službě, a to včetně rezervace a následného otevření a nastartování vozu už za pomoci aplikace Anytime.

K TÉMATU:

PID lítačka nyní tedy hledá nejvýhodnější či nejrychlejší spojení kombinací několika druhů dopravy, chůze i sdílených aut a kol. Záměrem tvůrců je přispět k vyšší plynulosti a snížení emisní zátěže. Lítačka ale vedle naplánování cesty na jednom jediném místě, a s využitím všech dopravních režimů, nabízí i nákup jízdenek, dlouhodobých kupónů či plateb za parkování. Informuje i o zpoždění, o umístění zastávek veřejné hromadné dopravy, o místech, kde parkují sdílená kola či auta, a parkovištích pro váš vlastní vůz. Stačí jen zvolit, jaké dopravní prostředky se mají do vyhledávání zahrnout.

Ředitel českého zastoupení Anytime carsharing, Milan Beutl dodává: „Tuto možnost vítáme a jsme rádi, že do svého vyhledávání zahrnula to, co již mnozí naši uživatelé chytře praktikují. Disponujeme v Praze stovkami hybridních vozů s automatickou převodovkou, které lze otevřít a nastartovat jednoduše prostřednictvím naší aplikace. Varianta využití sdíleného auta může být často pohodlným a zároveň nejvýhodnějším dopravním spojením, pokud člověk spěchá, chce ušetřit čas či například veze těžký kufr či jiný náklad…“

 

Číst 96 krát Naposledy změněno neděle, 05 květen 2024 14:45

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.