Vytisknout tuto stránku

Samsung ohlašuje na CES 2016 chytrý opasek a nový styl ovládání

Veletrh začíná oficiálně už zítra (6.-9. 1.) a dočkáme se na něm celé řady tzv. nositelných zařízení. A také nového způsobu jejich ovládání pohybem prstů nebo jiných částí těla. 

Foto: Samsung

 

Vývojové centrum Creative Lab společnosti Samsung poprvé představí tři projekty, které prohloubí spolupráci s tzv. nositelnými zařízeními. Jde o:

  •  Welt – opasek, který pravidelně měří obvod pasu a zaznamenává denní režim, počet kroků a zvyklosti svého majitele. Následně je odesílá do aplikace, která je zpracuje podobně, jako data z hodinek a dokonce případně vypracuje i dietu.
  • Rink – ovládání zařízení pomocí pohybů ruky a nejspíše i prstů.
  • TipTalk – nový způsob přenosu zvuku z nositelných zařízení jako Samsung Gear S2 prostřednictvím vašeho těla bez sluchátek nebo náhlavních souprav. TipTalk je navržen jako pásek, který může být použit v kombinaci s libovolným typem hodinek. Má navíc zdokonalovat i čistotu zvuku natolik, že je prý možné přijímat hovory na veřejných prostranstvích a v místech, kde nelze mluvit hlasitě.

 Samsung chce prezentací prototypů získat zpětnou vazbu od návštěvníků a na základě jejich komentářů pak pracovat na jejich dalším zdokonalení.

 

Číst 5880 krát Naposledy změněno středa, 06 leden 2016 05:25